אסאדו/שפונדרה

  • מאפיין בשר: שומני מאוד
  • מספר נתח: 9
  • שימושים נפוצים: לבישול או צלייה ארוכים
בישראל המונח אסאדו הוא כינוי לנתח שפונדרה החתוך לאורכו, אבל במקור זהו כינוי לבשר הנצלה בנתחים שלמים. אם אתם מחפשים אסאדו, בטח תשמחו לשמוע שבקצביית ברכת שמואל תוכלו לרכוש נתחי אסאדו איכותיים בסוג הכשרות שמתאים לכם.

מה זה אסאדו?
אסאדו או שפונדרה הוא נתח מעט שומני הכולל את עצם הצלע ומורכב ממספר שכבות. עצם דקה וארוכה, עליה שכבת שומן דקה, עליה בשר ומסביב לבשר שכבת שומן נוספת. הוא מאופיין בסיבים בינוניים ומרקמו נחשב עדין.

מה עושים עם זה?
שפונדרה הוא נתח מוכר ואהוב בקרב חובבי בשר המתאים בעיקר לבישול או צלייה ארוכים, ולא מתאים לצלייה קצרה. תוכלו להשתמש בו לתבשילי קדירה וחמין, למרקים, וגם לצלייה ארוכה בגריל או בתנור.
האפשרות המתבקשת היא לבשל את האסאדו כחלק מתבשיל קדירה. אפשרות מעניינת יותר תכלול בישול במים במשך שעתיים, ייבוש הבשר, הברשה ברטבים שונים וצלייה על המנגל- כך שיווצר בשר פריך במיוחד.

איפה קונים?
אסאדו לא תוכלו לרכוש קפוא, כיוון שלא מוכרים בישראל בשר קפוא עם עצם, ואם אתם מעוניינים בנתח איכותי כדאי שתקפצו לקצבייה. בקצביית ברכת שמואל ישמחו לסייע לכם להתאים את הנתח הנכון לתבשיל שאתם רוצים להכין, ואפילו ישלחו לכם את הבשר עד הבית.

עושה חשק? למה לחכות כשאפשר להזמין עד הבית הזמן משלוח