שריר

  • מאפיין בשר: רך
  • מספר נתח: 8
  • שימושים נפוצים: בישול ארוך
שוב הגעתם למקרר של הקצב, ואין לכם מושג איזה נתח לבקש? אז כדאי שתשמעו על בשר שריר שמתאים מאוד לתבשילים הנעשים בבישול ארוך, ואצלנו בקצביית ברכת שמואל תוכלו לרכוש שריר טרי, איכותי ובכשרות שמתאימה לכם.

מה זה שריר?
נתח בשר מספר 8 נקרא גם שריר קדמי או שריר הזרוע. השריר נמצא מתחת לכתף הבהמה, והוא מכוסה במעין מעטה עור שקוף. בקצבייה תוכלו לזהות אותו על פי מראהו האובאלי, ורקמות החיבור הלבנות שנמצאות בו לאורכו ורוחבו.

מה עושים עם שריר?
השריר מתאים לבישול ארוך, ונחשב נתח בשר רך יחסית. ניתן לבשל אותו בנתח אחד שלם, או לחתוך לקוביות, אך חשוב להקפיד שהקוביות לא יהיו קטנות מדי כדי שהוא לא יתפורר וייעלם בתבשיל.

לא לקנות קפוא
רקמות החיבור שיש בשריר אחראיות לרכות שלו ולחלק נכבד מטעמו, אך משנות את טעמן בהקפאה- מהסיבה הזו חשוב לרכוש בשר שריר טרי. בברכת שמואל תוכלו להזמין נתח בשר טרי ואיכותי עד הבית.

עושה חשק? למה לחכות כשאפשר להזמין עד הבית הזמן משלוח