בשר כשר טוב יותר

ככל שעובר הזמן, ישנם יותר ויותר שומרי כשרות בעולם ודבר זה לאו דווקא נעשה מסיבות דתיות, אלא מסיבות בריאותיות. מחקרים רבים מראים שאכילת בשר וחלב ביחד, אינו בריא למערכת העיכול ומביא לזיהומים כאלו ואחרים בגוף האדם.

דבר זה נובע בשל העובדה כי ברוב הפעמים לאחר שאנו אוכלים בשר, תוקפת אותנו תחושת כובד בשל עיכולו האיטי במערכת העיכול, ושתיית חלב מיד לאחר מכן גורמת לחלב להחמיץ, מה שעלול להביא לדלקות וזיהומים במערכת העיכול.

בצבא הפולני, נהוג היה לשחוט את הבהמות עפ"י ההלכות היהודיות משום שבצורת שחיטה מסוג זה, הדם יוצא מיד בשחיטה ואינו מצטבר בבשר, דבר שגורם לפחות חיידקים לשכון בבשר. ממחקר שנערך ברוסיה לפני תקופת הקומוניזם, עלה כי יהודים ששמרו כשרות חלו במחלות ריאה פחות מאשר אנשים לא יהודים, שאינם שמרו כשרות.

 

לגבי בשר שאינו כשר כגון שרצים, היהודים אינם אוכלים בשל האיסור שאותו ציין הבורא, ולא מטעמי בריאות. אולם גם לגבי כך ישנן מחלוקות, משום שבשר זה גם אינו בריא ומונה מחלות רבות. אז המלצתינו היא שתלכו לקצבייה ותבקשו מהקצב בשר עם הכשר.

עושה חשק? למה לחכות כשאפשר להזמין עד הבית הזמן משלוח