כדורי בשר איטלקיים

קצביית ברכת שמואל הכינה עבורכם מספר מתכוני בשר שווים במיוחד שיפתחו לכם את התיאבון וישאירו לכם טעם של עוד.

לגור בירושלים ולהרגיש באיטליה

מצרכים

– 450 גרם בשר טחון

– 450 גרם בשר לבן טחון

– 1/3 כוס פירורי לחם

–  ½ כוס חלב סויה

– 2 ביצים

– 1 בצל קצוץ

– 2 כפות שמן זית

– 3 שיני שום קצוצות

– ½ כוס פטרוזיליה קצוצה

– רוטב עגבניות

– פלפל ומלח לפי העין

– קצת פלפל קאיין

אופן ההכנה

א. מערבבים את פירורי הלחם עם חלב הסויה ומשרים במשך 20 דקות.

ב. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על האש, שופכים לתוכה את הבצל ומחכים עד שהבצל יהיה שקוף.

ג. מערבבים את שני סוגי הבשר ומוסיפים את הבצל המטוגן, את פירורי הלחם ואת החלב סויה לתוך התערובת.

ד. מוסיפים לתוך התערובת 2 ביצים, פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, פלפל שחור, פלפל קאיין ו-2 כפיות מלח.

ה. מערבבים היטב, מכסים עם ניילון נצמד את התערובת ומכניסים למקרר למשך שעה אחת.

ו. יוצרים כדורי בשר מהבשר הטחון.

מכינים תבנית גדולה עם נייר כסף, שופכים מעט שמן זית על נייר הכסף ומכניסים לתוכה את הכדורים אשר הכנתם.

ז. מכניסים את התבנית לתנור, צולים את הבשר בתבנית בחום של 220 מעלות למשך של כרבע שעה.

ח. מחממים על האש סיר עם רוטב עגבניות ומכניסים את כדורי הבשר לתוך הסיר.

ט. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כשעה.

י. לאחר שהכל מוכן, ניתן להגיש גם עם אורז או קוסקוס.

עושה חשק? למה לחכות כשאפשר להזמין עד הבית הזמן משלוח